Meteen naar de content

Aanleveringswijze borduren

Borduren is een vak apart.

Borduren gaat geheel computer gestuurd. Om de borduurmachines aan te kunnen sturen is er een borduurbestand nodig. Hierin wordt per steek beschreven waar een naald de stof in gaat, met welke draad en met welke soort steek dit moet gebeuren.

Indien het gaat om iets eenvoudigs als bijvoorbeeld een naam, dan kunt u uit ongeveer vijftien lettertypes kiezen. Deze lettertypes zijn al voorbereid en zijn daardoor eenvoudig te produceren zonder bijzondere opmaakkosten.

Indien het gaat om het uitvoeren van een eigen ontwerp, logo of een tekst in een speciaal lettertype, zullen we dit moeten omzetten naar een borduurbestand. In tegenstelling tot drukwerkbestanden, zijn borduurbestanden nauwelijks te vergroten of te verkleinen. Dit heeft te maken met de soort steek die gebruikt wordt in het ontwerp, waardoor draden te lange afstanden moeten overbruggen en daardoor gaan ‘lubberen’.

 

Aanleveringswijze

Alleen tekst
Indien het alleen om tekst gaat, kan deze aan ons worden doorgegeven met daarbij de vermelding van het gewenste lettertype en de grootte. Dan kunnen wij zien of we in ons systeem een ‘match’ hebben met een bestaand borduur-lettertype.

Bestand voor logo of eigen ontwerp
Voor het omzetten van een ontwerp naar een borduurbestand zijn vrijwel alle bestandstypen mogelijk; bij voorkeur ontvangen wij een goed scherp beeld op ware grootte. Indien mogelijk kunt u aan ons de PMS-kleurnummers van uw huisstijl doorgeven, dan bekijken wij welke draadkleur hier het beste bij past.

 

Waar aan te leveren?

Graag ontvangen we de te verwerken bestanden via mail (info@itfits.nl) of USB-stick. Voor bestanden groter dan 10MB ga je naar: wetransfer.com, ons e-mailadres is al voor je ingevuld. Geef het bestand de naam van de organisatie of het evenement, dan kunnen wij het bestand probleemloos terugvinden.

Om levertijden en extra opmaakkosten zo kort en laag mogelijk te houden, is het juist aanleveren van groot belang. Nog twijfels? Neem dan contact met ons op!