Vectorenbestand maken

We gaan er vanuit dat als u met Adobe Illustrator werkt, dat het u wel gaat lukken om een vectoren-bestand aan te leveren. Illustrator is immers gebaseerd op vectoren. Maar wat als u nu alleen Adobe Photoshop heeft en u wilt een tekst-bestand als contouren aanleveren bij ons? Dat kan. Via een trucje kunt u met Adobe Photoshop een perfect bestand bij ons aanleveren. Ga daarvoor als volgt te werk.

  1. Open Photoshop.
  2. Maak een nieuw bestand aan.
  3. Selecteer de ‘T’ uit de tools-bar.
  4. Tik op het lege bestand en begin uw tekst te typen.
  5. Bovenin uw scherm kunt u uw lettertype kiezen en eventueel de grootte. De kleur doet er nog niet zo veel toe.
  6. Ga nu bovenin je scherm naar: lettertype > creëer werkpad. Je letters zijn nu omgezet naar vectoren en zie je ook in je document.
  7. Ga nu bovenin je scherm naar: bestand > export > paden naar Illustrator en bewaar dit .ai bestand ergens op je computer zodat je dit later naar ons kunt mailen.
  8. Als je Adobe Illustrator hebt, dan kun je dit openen en controleren wat je hebt gedaan en eventueel nog aanpassingen doen. Heb je geen Illustrator, stuur dan dit .ai bestand naar ons toe samen met een JPG ter voorbeeld. Dan kunnen wij controleren of alles goed is aangekomen.
  9. In de orderbevestiging is het wel van belang dat het formaat van de bedrukking wordt doorgegeven in cm. Dit is van belang omdat het geëxporteerde .ai-bestand niet per definitie op ware grootte is uitgevoerd.

Mocht u toch nog vragen over het aanleveren van bestanden, kunt u altijd contact met ons opnemen.